Tuesday, January 21, 2014

神の火 / God Fire...

去年、博多へ行って来ました。あそこでとても辛い日本料理を食べていました。(わさびじゃないです。)その料理と今日のポストは関係があります。
While travelling around Japan last year, I finally managed to come across a spicy delicacy in Hakata, Japan. (And Wasabi isn't spicy.) And that delicacy has something to do with this post today.

「ゴッドファイアーラーメン」
そのラーメン屋は色々な博多ラーメンがありますよ。
でも、辛い料理が大好きなシンガポール人にとって、
一番人気のラーメンはそのとても辛いラーメンだった
かもしれません。
'God Fire Ramen'
They are preparing and selling a wide variety of 'Hakata Ramen'
over here. But, for the locals that love spicy food, the most
attractive and interesting 'Ramen' over here would most probably
be 'God Fire Ramen'.

そのラーメンの辛さがレベル4まで注文できます。
たぶん、辛さレベルの区別は「秘伝のたれ」の分量です。
辛さレベル4の「ゴッドファイアーラーメン」はほんとに
辛いですね。しかし、それより博多の「一蘭ラーメン」
の「秘伝のたれ10倍」のラーメンのほうが辛いですね。
刺激的な辛い味以外、博多ラーメンの特徴は細い麺
と豚骨のスープです。
(僕は細麺を使用のラーメンが大好きです。)
They are offering 4 different levels of spiciness for the
'God Fire Ramen'. Well, the biggest difference between the 4
levels would most likely be the portion of special paste added
into the bowl of 'Ramen'. Trust me, the highest(4th) level can
really set fire on your tongue. However, it's nothing as
compared to the special '10X Special Paste Ramen' from
'Ichiran Ramen' from 'Hakata', 'Japan'. Besides for the spicy
soup base, the thin and chewy noodles, the strong and thick
Pork Broth, are the characteristics of the 'Hakata Ramen'.
(In fact, I love with 'Ramen' that comes with the thin and
chewy noodles.)

さあ、シコシコ麺が最高です。
その上、スープの味が辛いし、豚骨の味が濃いです。
しかし、味付け卵のレベルが普通です。
チャーシューがちょっと薄いです。残念ですね。

実は全てを食べ終わった後、
顔に汗がいっぱいです。わははははは~~~~
Not only the Noodles are chewy, the taste are equally good
too. On top of that, the taste of the broth is pretty spicy
and the taste of the Pork Broth is pretty thick. However,
the standards of the flavoured egg is pretty normal and the
slices of barbecue pork ain't satisfying enough, which is a
big disappointment. By the way, my face was covered with sweat
after spending a bit of time finishing the whole bowl of
'God Fire Ramen'.

そのラーメン屋の名前は「一幸舎」です。
実は「一幸舎」は2年連続のシンガポール
の「ラーメンチャンピオン」のチャンピオンです。
だから、去年独立の「一幸舎」ラーメン屋で開業しました。
あそこは「Tanjong Pagar Plaza」の一階です。
注意よ、「Tanjong Pagar Plaza」の向かいは
「Orchid Hotel」です。
The name of this 'Ramen' restaurant would be 'Ikkousha'.
In fact, 'Ikkousha' was the overall champion of 'Ramen
Champion' for 2 consecutive years. Therefore that might be
the main reason why they have decided to have their own
outlet in Singapore. The 'Ramen' restaurant is currently
located on level 1 of 'Tanjong Pagar Plaza', which
is also located opposite 'Orchid Hotel'.

営業時間:
  • 平日と土曜日:11:30 - - 22:00
  • 日曜日:11:30 - - 22:00
Opening Hours:
  • Weekdays & Saturdays: 11:30 - 21:30
  • Sundays: 11:30 - 21:30

* これは「一幸舎」のシンガポールのFacebookページです。
^ これは「一幸舎」のHPです。
* Click here for the Facebook page of 'Ikkousha Singapore'.
^ Click here to find out more about 'Ikkousha Ramen'. (Japanese website)

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