Sunday, September 15, 2013

しゃぶしゃぶ / Shabu Shabu

僕は「Steamboat」という料理が大好きです。その料理と日本の「しゃぶしゃぶ」がだいたい同じです。大きい鍋に様々な材料を入れて、炊きます。実はね、僕は数年前から、メイドの「しゃぶしゃぶ」レストランで来た後、日本の「しゃぶしゃぶ」が好きになっていました。今日は他の「しゃぶしゃぶ」レストランを紹介します。
I love to eat steamboat and it is pretty much similar to the Infamous Japanese dish 'Shabu Shabu'. In fact, my passion for 'Shabu Shabu' have grown ever since I have eaten 'Shabu Shabu' at this Japanese Maid restaurant back then. And 'Shabu Shabu' will be the main topic today. :D

寿司
このレストランで小さい鰻丼と寿司バーがあります。
僕はそこの鰻丼を食べてみました。
碗に少しご飯と鰻と卵とキュウリがあり、それは
暑い天気のとても人気の薬/料理です。イイネ♪d('∀'o)
'Sushi'
They have set aside this small little corner for 'Sushi' and dishes like
mini 'Japanese Eel Rice Bowl'. I have given the mini 'Rice Bowl' a try and
by adding ingredients like 'Japanese Eel', 'Egg' and Cucumbers inside the
rice bowl, this is definitely one of the best antidotes/dishes for a crazily
hot day.

なぜ僕は日本の「しゃぶしゃぶ」が好きですか?
理由の一つは「肉が薄い」です。
このレストランで、客様が牛肉や豚肉や鶏肉を注文した後、
ウェイターが黒いトレイをもらいます。
それにたくさん薄い肉があります。
厚い肉より薄い肉の調理時間がもっと短いです。
それで、浪費せずに、たくさん肉を食べられます。
その上、色々なソースと一緒に食べます。
好きなコンビを探します。(∩´∀`)∩スンバラスィ♪
So why do I love 'Shabu Shabu'?
One of the main reasons will be the thin slices of meat. After you place
your orders for 'Beef', 'Pork' and 'Chicken', the waiter will pass you
trays of sliced thin meat. So what's so great about the thin slices of
meat? Well basically, the time required to cook the meat is pretty
short and you can reduce the amount of food wastage and eat more meat.
Furthermore, you can also mix and match all the various types of sauces
and formulate one that can really fit the taste of the meat best.

肉以外、様々な材料もあります。
野菜とか、麺とか、シーフードとか、様々な選択があります。
自分の特別の「野菜シーフードスペシャルラーメン」を作れます。
ワァ──o(。´・∀・`。)o──ィ♪
(しかし、肉の選択が少ないです。
羊肉とか、魚肉とか、他の肉が欲しいです。)
Besides for meat, they also have several other types of ingredients
too. There's vegetables, noodles and all sorts of seafood. In fact,
you can create your own type of 'Special Vegetables Seafood Ramen'.
(However, it would be great if they can throw in several other types
types of meat like 'Mutton', 'Fish', etc... )

先日、「豚骨」スープ(左)と
季節限定の「あさり鶏」スープ(右)を選んでいました。。。
ごめんなさい。鹹い「豚骨」スープの元の色は黄色です。
しかし、たくさん牛肉を入れた後。。。茶色になりました。
でもね、「あさり鶏」スープは濃い鶏油に付けて、
あさりの香りがあって、超美味いです。

ここで「カレーチキン」スープとか、「すきやき」スープとか、
「トマト」スープとか、色々なスープがあります。
We have chosen the 'Pork Bone Broth'(left) and the 'Clams + Chicken
Broth'(Right) that day.By the way, the 'Pork Bone Broth' started off
with a yellowish colour but after adding a massive slices of 'Beef'
it ended up to be 'Brownish'. As for the 'Clams + Chicken Broth',
it comes with a thick layer of chicken oil and the nice fragrance of
clams, which makes it very yummy.

They also have soups like 'Curry Chicken', 'Sukiyaki' and even
'Tomato' over here too.

ここで涼しいアイスクリームもあります。
これはここでたくさん熱い材料を食べた後、
一番人気の「薬」です。キラ――( ☆ω☆)――ン
They also provide 'Ice Cream' over here too. After all that eating,
this would definitely works as a great antidote. :P

このレストランの名前は「しゃぶ菜」です。
以上は「Orchard Central」というデパートの八階の支店の外観です。
The name of this restaurant would be 'Shabu Sai'.
They have a branch located on level 8 of 'Orchard Central'.

営業時間:
  • 11:30 - 22:00
Opening Hours:
  • 11:30 - 22:00

* これは「しゃぶ菜」のFacebookページです。
* Click here for the Facebook page of 'Shabu Sai'.

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