「本家尾張屋」の歴史
「やんごとなき御方より召されて、山鳥の尾張の国より都にまいりしは、室町時代花の御所の時なり」と家譜に伝える本家尾張屋。 寛正六年(西暦一四六五年・応仁の乱の前年)に、菓子司として始まり次第に、そば処としても、京の町衆に親しまれるようになりました。
その味わいが、京の町で名高くなるにつれ、由緒ある寺院、宮家の方々にも、本家尾張屋のそばを好まれる方が多くなり、本願寺などからは「五色そば」と言われる美しく上品な彩りのそばの注文もよくあり、大きな重箱をもって買いにこられたものです。 また、江戸時代には、御用蕎麦司(いわゆる宮内庁御用達)をつとめ、宮中へ、そばをつくりに伺うこともしばしばありました。*
*この資料は「本家尾張屋」のサイトにコピーします。
History of [Honke Owariya]
Since 1465, Owariya noodle restaurant, originally a confectionary shop, has been loved by the people of Kyoto. Besides serving Kyoto restaurants throughout history, Owariya has also been patronized by the emperor's family and monks from Kyoto's historic temples. In the Edo period we served our noodles in the imperial palace, and even today, the royal family visits us when they come to Kyoto. We have been keeping our traditional tastes and serving from our hearts for over 530 years. We hope that you, too, will enjoy this tradition.*
*The information stated in the above was taken form the website of [Honke Owariya].
美味しいお菓子かな。
In the image below, "Soba Mochi" was positioned on top
and "Soba Saka", can be found in the middle of the image.
I personally find these sweets, Oishi~~~~~~~.
この料理は美味しいし、分量がいっぱい多いね~~~。
The image below shows "Seiro Omori".
I personally find this soba dish delicious and the portion is amazingly big.
これは「本家尾張屋」のサイトです。
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